неділя, 25 березня 2018 р.

Собор в Куртя-де-Арджеш





Дорогою на Трансфегераське шосе вирішили заїхати у Куртя-де-Арджеш - старовинне румунське місто, яке відоме серед іншого своїм красивим собором.

Саме по собі місто теж цікаве, адже колись було столицею князівства Валахія - одного із історичних регіонів Румунії. Стоїть місто на річці Арджеш, звідси і половина його назви. 



Ну а так як сама по собі Румунія гориста країна, то куди б ми не їхали, усюди бачили Карпати. А так як румунські регіональні дороги дуже гарні, хоч і лише на дві смуги (з того, що ми бачили проїхавши півкраїни), подорож видалася дуже навіть непоганою.






Дорогою проїжджали повз маленькі румунські церкви. 










Ніколи не втомлюся це повторювати, але румунські брички - неофіційні королі доріг у країні. Їм на все все рівно і їх всі поважають. 



Нарешті, собор у Куртя-де-Арджеш, який знаходиться на території монастиря.



Крім того, що це церква, собор слугує усипальницею румунських королів. 



За самим собором у монастирському парку ще є єпископський палац, який збудували у німецькому стилі у кінці 19 ст. Використовували його як літню королівську резиденцію, проте в палаці є ще й церква.



Будували собор з вапна, тому він такий світлий ззовні. 






В орнаментах на фасаді проглядаються якісь запозичення східного стилю, що в принципі і не дивно в силу постійного контакту з турецькою культурою.




"Закручена" башта. 



Джерело: agentika.com

Собор зсередини. 

Ну а в Куртя-де-Арджеш вже починається і головна мета нашої подорожі - Трансфегераське шосе. Але про це в окремому пості



Також буде цікаво:




Немає коментарів:

Дописати коментар