вівторок, 18 листопада 2014 р.

Oktoberfest

Октоберфест - це не просто прийти і хильнути. Німці рідко коли влаштовують народні гуляння без атракціонів, артистів, оркестрів, великої кількості магазинчиків де можна купити різні ласощі.
Сам дух народного свята, на яке без перебільшення з'їжджаються зі всього світу, можна відчути ще за декілька годин до міста і поїзді.


Багато хто відкриває пиво ще у поїзді і в принципі не дивно - 1 літр пива на Октоберфесті коштує 10 євро при тому, що у магазині за 3-4 євро можна купити 6 пляшок. Столик під наметом, за яким сидять, стоять, на якому танцюють а інколи і засинають треба замовляти заздалегідь. Заздалегідь у випадку Октоберфесту - це за декілька місяців. Тому багато хто приїжджає в Мюнен вже готовим.


Дешевше пиво на свято беруть з собою і дівчата. А тут ще навіть і піцу.


Так, одна деталь, приїжджати треба в національному костюмі. Для чоловіків це шкіряні штани і як варіант - біло-синя сорочка. В джинсах теж можна, не виженуть.


А для прекрасної половини людства, хоча здається вже більше ніж половина - дірндль як тут




Аншлаг відчувається ще з вокзалу.


Знайти Октоберфест у місті легко, треба просто йти за натовпом наряджених людей і через пару кварталів ви вже будете на місці. 


Ще варіант - до площі з Октоберфестом можна дійти по пустим пляшкам, розкиданим вздовж дороги в кращих традиціях Гензель і Греттель.

А якщо втомились - завжди можна під'їхати.


Ну і сам Октоберфест


Якщо у двох словах - це просто величезна поляна з різними атракціонами, великими наметами, в яких п'ють, а якщо чесно і не дуже тактовно - бухають.



Якщо дуже світить сонце - жовто-чорний прапор Мюнхена перетворюється на наш український)





Взагалі німці народ так собі тихий...зазвичай якщо напились - то спати. Але на Октоберфесті сотні п'яних людей, цілі зали співають в один лад. При чому часто хтось один починає, а інші підхоплюють. 





Завжди дивувався, як офіціанти можуть бігати з декількома келихами, та ще й повними.



Є ще така розважалівка - якщо залізеш по стовпу на верх і подзвониш у дзвіночок так зверху - отримаєш 1 літр пива безкоштовно. 












Ну і охороняє це все звичайно місцева поліцай.


До речі, в Німеччині нема "103", у них пожежна служба і медична допомога скомпоновані разом.


А трошки відійшовши з Октоберфеста можна було зустріти музичний гурт з Одеси, є трошки відео.


Приїжджайте на Октоберфест!


Дякую за "Лайк" та репост!

Немає коментарів:

Дописати коментар