середу, 28 жовтня 2015 р.

Кар'єрне озеро у Тригір'ї


Їхати до кар'єру прийшлось 2 години по Житомирській трасі, заїжджаючи при цьому до Житомира. Після міста дорога почала демонструвати крізь ями наш рюдючий український чорнозем, але, на щастя, до Житомира доїхати можна по рівному асфальту, який у нас все ж таки вміють класти.



Житомирщина зустріла нас макетом ракети і нагадуванням про те, що тут народився батько практичної космонавтики Сергій Корольов.


Про сам Житомир судити тяжко, адже хоч ми і проїхали все місто, проте лише однією вулицею. Одразу кидається в очі новий символ міста, розвішаний на багатьох білбордах.



Красиві краєвиди почались одразу за містом. На виїзді із с.Перлявка ми зупинили машину і вийшли подивитись на річку Тетерів, яка, до речі, дуже красива у цих місцях.





А ще до нас прив'язався місцевий пес, який побачивши, як ми їмо бутерброди, вирішив щось для себе виклянчити. І йому таки вдалось.


р. Тетерів за селом Перлявка


Але все ж таки наша мета - Тригір'я.


Одразу за селом треба було знайти кар'єрне озеро, на яке після декількох хвилин пошуку вдалось вийти орієнтуючись на численні гранітні відвали.




Озеро красиве, невелике і з темною і досить брудною водою. Проте цей негатив нівелював чудовий осінній ліс і порослий мохом гранітний берег.










Вогонь розпалювали хвилин 20 - після дощів все було сире, а ми щей вибрали місце, яке не прогрілось сонцем.






Але не кар'єром єдиним: Тетерів має у цих місцях цікавий берег, що мало хто очікував від звичайної річки.

Джерело: Анатолій Рудченко 

Джерело

А також є свій скалодром, де можна попрактикуватись вишкрябуватись на скелі.


Дамба на місцевому водосховищі.




Відео з дрона про ділянку р.Тетерів біля Денишів



Також буде цікаво:





Фото: +Наталя Горобець і Артем Давиденко

Немає коментарів:

Дописати коментар