У поході багато що готують - починаючи крупою, продовжуючи м'ясом на вогнищі і завершуючи чаєм. А от зроблений власноруч хліб не часто знайдеш у меню.
Інгредієнти - простіше не буває: борошно, сіль і вода. Краще взяти дві посудини - одну широку (для випікання), а іншу - більш глибшу (для замішування тіста).
Кількість борошна кожен вимірює під себе. На те, що у нас врешті-решт вийшло, пішов один великий стакан.
Усе борошно не висипати - його треба трошки залишити для обсипки посудини для випікання.
У глибоку посудину ви́сипати основну частину борошна, додати сіль і доливати воду, поки вся ця суміш не стане схожою на тісто.
Нехитрими маніпуляціями перетворити шар тіста у форму лаваша.
І поставити до вогнища. Ідеально - поставити на гаряче вугілля. Якщо ж вогнище все ще горить, то поставити так, щоб у сторону посудини йшов жар. Жару достатньо, якщо біля тіста не можна довго тримати руку.
Час приготування залежить більшою мірою від температури і товщини тіста. Тим не менш, скоро хліб почне підпікатись і тоді сиру половину можна підсунути ближче до вогню.
Немає коментарів:
Дописати коментар