понеділок, 4 травня 2015 р.

Кам'янець-Подільський




На самому Півдні Хмельницької області розташоване місто Кам'янець-Подільський, відоме усім своїм замком. Побудований був Кам'янець ще у 12 ст., так що все тут дихає історією - викладені бруківкою вулиці, старі церкви та монастирі. Крім цього, Кам'янець також був столицею УНР у 1919-20 рр.








Сходи Фаренгольца, побудовані за однією із версій подільським дворянином Фаренгольцем, з'єднують Старе місто із каньйоном.







Звичайно, що в першу чергу місто асоціюється із замком. Побудований він був у 14 ст. і слугував в першу черу для оборони Поділля. Замок добудовували багато разів, тому сьогодняшній його вигляд є результатом воєн і будівельних робіт останніх 600 років. Кожна вежа і брама тут мають свою окрему назву і історію, а Кам'янецький замок до того ж є одним із Семи чудес України.











Також у замку є музей, в якому серед іншого можна побачити зроблені повністю з паперу кораблі. 












Що ж стосовно самого міста, то воно не менш цікаве за замок. Усього в Кам'янці знаходиться до 40 архітектурних пам'яток - палаци, церкви, костьоли, монастирі, ратуші, семінарії, вежі, брами, каземати, бастіони та ін. 






Що цікаво, більше 200 р. тому у Кам'янці відбувся перший політ на повітряній кулі на теренах України.





Крім всього іншого, часто у Кам'янці можна побачити креативний стріт-арт. 







А також майже як вдома себе зможуть відчути гості із Англії.











Немало в Кам'янці і зон відпочинку, як наприклад цей сквер "Гунські криниці", де часто люблять відпочивати кам'янчани (саме так правильно називаються жителі міста :) )





Незадовго до міста починається Смотрицький каньйон - вузька долина річки Смотрич з високими схилами, інколи до 50 м., навіть зустрічаються водоспади.







І продовжуючи тему парків - амури, що закликають "West is best", орли і коти в будиночках для лебедів.



















Немає коментарів:

Дописати коментар