пʼятниця, 4 вересня 2015 р.

Гори Карвендель



Карвендель - гірська система Альп, розташована переважно в австрійському Тіролі, але і частково представлена в німецькій Баварії. 

Перш ніж доїхати до вихідної точки маршруту автобус робить зігзаги маленькими німецькими містами, а по дорозі відкривається чудовий вид на гори.




Один із способів дістатись до Карвендель - доїхати до німецького міста на самому Півдні Баварії - Міттенвальд ("середній ліс"), яке знаходиться одразу біля підніжжя гір. Метою було піднятись на західну вершину однойменної гори Карвендель, тому виїхати прийшлось вже о 5-45 ранку.



Містом Міттенвальд протікає ріка Ізар - права притока Дунаю, на якій крім того стоїть і Мюнхен.






Вид на Міттенвальд.


В Міттенвальді знаходиться також навчальний центр гірських піхотинців Бундесверу, вид на казарми якого відкривається на висоті близько 1000 м.



Гори Карвендель мають здебільше "гострі" вершини, на яких лише одне каміння і ніякої рослинності не знайти.






На висоті 1650 м. розташований будиночок, в якому можна перепочити і замовити собі поїсти. До нього також веде підйомник для лижників, який працює сезонно.










До будинку веде дорога-серпантин з каміння, оточена з обох боків кущами.






Так як це були вихідні, по дорозі зустрічались багато людей; і знову не обійшлось без славнозвісних німецьких пенсіонерів, які з рюкзаками за плечима підкорюють на пенсії 2-ох кілометрові вершини.





Для масштабу: трошки лівіше від центру фото можна розгледіти силуети людей.








В деяких закутках ще доси лежить сніг (станом на вересень).


Дамкархютте - будиночок для мандрівників на висоті 1650 м.



А поруч з будиночком пасуться 3 дружні вівці (третя не влізла в фото) які з цікавістю спочатку дивляться, а потім і підходять до мандрівників.





Вже під час підйому виявилось, що вибраний був неправильний шлях. А так як сил було вже мало, а часу ще менше - прийшлось повернутись до будиночку замість сходження на вершину.




Заслужений відпочинок: пиво, а поруч спить Джульбас.



Відео про гори Карвендель і про похід



Також буде цікаво:





Немає коментарів:

Дописати коментар