середа, 3 грудня 2014 р.

Neuschwanstein - казка, схована у горах

Одне із найвідвідуваніших місць Німеччини, незрівнянна краса гір і людської фантазії.

На Півдні Баварії, недалеко від кордону із Австрією, був побудований у ХІХ ст. один із найвідоміших замків світу - Нойшванштайн ("Нова лебедина скеля"). Свою назву він виправдовує, оскільки є тут і лебеді, і скелі. Але все по порядку.

Щоб доїхати до Нойшванштайну, треба сісти на поїзд з Мюнхена і відправитись південніше міста у напрямку Альп. По дорозі зустрічаються чудові краєвиди, а погода може радикально мінятись. Як наприклад в кінці квітня може піти справжній снігопад, коли за кілометрів 100 від цього місця люди вже і забули, що таке зима. 







Приїжджаємо у місто Фюссен, типове баварське містечко...і разом з Вами із поїзда виходять китайці і японці і під оголошення водія "Йес, йес, ту зе кастл" швиденько окуповують весь автобус, що прямує до замку.




Замок був побудований у 1869-83 рр. за наказом Короля Людвіга ІІ Баварського. До речі, за розтрату казни на будівництво цього витвору мистецтва, Людвіг ІІ був відсторонений від влади.


Дістатися замку можна на підводі або пройшовши пішки хвилин 20.



По дорозі зустрічається декілька струмків. Біля одного із таких було якось почуто (далі мовою оригіналу) "А давайте здесь скупаемся!"





Замок належав роду Віттельсбахів, що керували Королівством Баварія з 1806 року аж до закінчення І Світової війни. А Людовік ІІ Баварський, кому належала ідея побудувати Нойшванштайн, провів тут чверть усього свого часу після того, як будівництво було завершено.



Нойшванштайн був також одним із замків, що ліг в основу Замку Діснея (Замок Попелюшки). 

















Марієнбрюке ("Брюке" - міст) був названий в честь прусської принцеси Марії, що стала дружиною Короля Баварії Максиміліана ІІ.



















Під мостом тече ріка Пьоллат, тому його інколи називають Пьоллатбрюке замість Марієнбрюке.





Під час Другої світової війни частина золота Рейхсбанка зберігалось у Нойшванштайні разом з вкраденими нацистами витворами мистецтва. А потім золото було вивезено у невідомому напрямку. Але існує версія, що воно було втоплене у найближчому озері. 




Поруч із замком Нойшванштайн є також замок Хоеншвангау, що дослівно перекладається як "Новий лебединий край". Цей замок був побудований батьком Людвіга ІІ Баварського - Максиміліаном ІІ.



Озеро Альпзее. Метрів 50 за ним вже починається Австрія. Дві високі гори, вершини яких у хмарах - це вже територія Австрії.




От так можна піти на прогулянку і непомітно для себе зайти у сусідню країну.



Так виглядав проект замку Нойшванштайн у 1869 році.


А так замок виглядає сьогодні.



















Лебеді дивляться на австрійські берега.




"Лайк" та репост вітаються!

Немає коментарів:

Дописати коментар